Federaţia Sanitas este alături de medicii de la UPU-SMURD de la Spitalul Floreasca care şi-au dat demisia şi speră că prin dialog şi negociere se va rezolva această situaţie, a declarat miercuri, pentru News.ro, prim-vicepreşedintele Marius Sepi, precizând că a solicitat o întâlnire ministrului Sănătăţii, Vald Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem alături de medici şi îi invităm la dialog pe toţi cei implicaţi. I-am cerut ministrului Sănătăţii sa ne vedem urgent pentru a încerca să deblocăm această situaţie. Spitalul Floreasca este şi trebuie să rămânâ un spital emblematic, dar nu ne putem juca cu viaţa oamenilor”, a afirmat Marius Sepi.

Liderul sindical a mai spus că, din punctul său de vedere, cine greşeşte, trebuie să plătească.

„Eu cred că lucrurile se pot rezolva prin dialog şi negociere. Sper să nu plece aceşti medici, pentru că avem şi aşa puţin personal medical”, a adăugat prim-vicepreşedintele Sanitas.

Un număr de 15 medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Floreasca şi-au anunţat demisiile, miercuri, ei reclamând activitatea managerului Sorin Păun. Doctorii se plâng de modul în care acesta gestioneză activitatea unităţii medicale, ei reclamând inclusiv faptul că refuză să semneze pentru achiziţia de noi medicamente, în condiţiile în care stocul este epuizat, iar unii dintre medici au ajuns să cumpere "medicamente banale, care pot fi cumpărate de la farmacie".

Mai mulţi medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au adunat, miercuri, în curtea spitalului, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente.

Medicii spun că 15 doctori şi-au scris demisiile, iar alţi 15 vor recurge la acestă măsură în perioada următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.