Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a tras un semnal de alarmă, vineri, la Timişoara, în privinţa lipsei unor centre socio-medicale pentru pacienţii cu boli psihice, în special pentru copii. Rafila a precizat că în noul Program Operaţional pentru Sănătate vor fi dezvoltate astfel de centre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Discutăm de nevoia unor centre specializate socio-medicale, nu doar medicale. Adică un copil care are o astfel de problemă nu poate să stea numai în spital sau nu poate să stea într-un centru rezidenţial care nu poate să ofere o asistenţă medicală specializată. Sunt multe lucruri de făcut în România”, a declarat Rafila.
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
Ministrul Sănătăţii a mai spus că în noul Program Operaţional pentru Sănătate, astfel de centre vor fi dezvoltate.
 
”Nu vă ascund că în noul Program Operaţional pentru Sănătate, care tocmai începe şi se va derula până în 2030, problemele legate de sănătatea mintală şi de dezvoltarea unor astfel de centre sunt posibil de finanţat şi ne propunem să dezvoltăm o reţea în toată ţara aşa cum ne propunem să dezvoltăm o reţea de centre care să trateze adicţiile pentru copii. Am fost de curând la Spitalul de Psihiatrie Voila care e un astfel de centru dezvoltat în parteneriat cu o asociaţie neguvernamentală”, a spus Rafila.
 
De asemenea, Rafila a spus că astfel de centre vor fi dezvoltate la nivel regional. 
 
”Deocamdată primul pas pe care îl facem este să dezvoltăm în fiecare regiune a ţării un astfel de centru şi ulterior în fiecare judeţ, acelaşi lucru îl intenţionăm şi pentru aceste centre medico-sociale în primul rând pentru copii, sigur, şi pentru adulţi. Trebuie să discutăm cu cei de la Ministerul Muncii care găzduiesc aceşti pacienţi”, a completat Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.