Medicul dermatolog şi oftalmolog, Olga Melnic, a transmis, în special fetelor de vârste fragde, că ar trebui să fie atente ce creme folosesc şi să ceară sfatul specialistului, nu să urmeze sfaturile de pe internet. Melnic a mai transmis că nu e bine să folosim săpunuri pe faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată la Medika TV, marţi seară, la ce riscuri se supune un ten tânăr, în formare, Olga Melnic a explicat că nu e nevoie mai mult decât de o cremă hidratantă.

”Reţeele de socializare şi multe poze care se postează, multe filtre care au apărut influenţează  psihicul în formare. Fetele încep să se macheze prea devreme şi să folosească multe cosmetice în dorinţa de a arăta aşa cum arată pozele. Dacă toate cremele acestea pe care le folosesc, dacă ar fi doar creme hidratante, dar nu sunt, de fapt la vârsta aceasta fragedă nu e nevoie mai mult de o cremă hidratantă şi nu tot timpul”, a declarat Olga Melnic.

Medicul a mai spus că fondurile de ten fac rău pielii feţei.

”Intervine problema cu hormonii şi poate nişte erupţii, dar această problemă poate fi agravată de folosirea multor fonduri de ten care conţin multe silicoane, conservanţi, înfundă porii, împiedică curăţarea normală şi corectă a pielii. În plus,  atunci când totuşi fetele se demachiază, asta trebuie să fie o lege, să ne demachiem în fiecare seară, dacă vrem să păstrăm un ten frumos şi tânăr cât mai mult timp, când scoatem machiajul scoatem şi filmul sănătos care se află pe suprafaţa pielii noastre, care este o protecţie naturală în care trăieşte microflora normală, sănătoase a pielii noastre. Ph-ul pielii sănătoase trebuie să fie uşor acid, fiindcă noi toţi avem microbi pe suprafaţă, nu suntem sterili. Şi avem microbi buni, care ne ajută şi microbi răi. Microbii buni se luptă cu cei răi şi atunci când curăţăm prea mult faţa noipractic distrugem acest microbiom, schimbăm ph-ul şi putem favoriza  dezvoltarea microorganismelor patogene”, a precizat Olga Melnic.

De asemenea, Melnic a explicat că nu este recomandată folosirea săpunului pe faţă.

”Fetele nu se adresează întotdeuna la timpul potrivit, aşteaptp camuflând unele semne de acnee şi riscă să ajungă într-un stadiu destul de avansat al problemei şi uneori avem ceva d emuncit să readucem... Şi atunci ca şi sfat pentru fetele tinere, cât mai puţine produse. Nu e nevoie de multe. Într-adevăr, avem nevoie de produse de curăţare, dar atenţie mare, nu folosim săpunuri pe faţă. Cum am spus, ph-ul pielii feţei noastre e uşor acid, săpunurile sunt baze şi atunci schimbă ph-ul pielii şi pielea începe să sufere”, a subliniat Olga Melnic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.