Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, dr. Beatrice Mahler, a precizat că la unitatea medicală pe care o conduce sunt internaţi pacienţi cu Covid-19, dar care au şi alte afecţiuni respiratorii. Niciun astfel de pacient nu este internat la terapie intensivă. Mahler a anunţat şi că a fost depistat primul caz de gripă sezonieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La noi au necesitat internare în ultimele săptămâni persoane care au fost depistate şi cu infecţie Covid, doar persoane cu afecţiuni respiratorii care au venit pentru că boala lor de bază s-a decompensat, au necesitta o spitalizare mai lungă pentru acest lucru”, a declarat Beatrice Mahler la Medika TV, luni seară.

Beatrice Mahler a subliniat că nu sunt pacienţi internaţi cu Covid la terapie intensivă.

”Nu am mai avut pacienţi care să necesite terapie intensivă. Sigur, nu exclud această posibilitate, dar vă spun ce se întâmplă la Marius Nasta. Este sezonul în care a apărut infecţia Covid, începe să apară gripa. E normal să înceapă să circule aceste virusuri pentru că ele  au o ciclitate. Aşa cum o să vedem în primăvară infecţia respiratorie. Sunt infecţii respiratorii care sunt mai periculoase pentru persoanele care sunt imunosupresate, care au o imunosupresie indusă de boală de regulă, dar nu întotdeauna. De foarte multe ori un ritm de viaţă inadecvat, stresul, stresul care nu e tratat, nu este conştientizat şi intervenţiile chirurgicale pot să aducă o predispoziţie pentru a lua astfel de infecţii respiratorii care să nu treacă uşor şi să necesite spitalizare”, a declarat Mahler.

Întrebată dacă au apărut cazuri de gripă sezonieră, Mahler a explicat că a fost diagnosticat primul caz.

”Un caz de gripă. abia a fost depistat, secvenţierea se face în altă parte. Nu este un caz grav. Este internat pentru tratament”, a spus Beatrice Mahler.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.