Consiliul Judeţean Timiş anunţă, joi, că a fost desemnată firma care va furniza mobilierul non-medical la noua Maternitate Bega, care se află în construcţie lângă Spitalul Judeţean Timişoara. Din cele 5 societăţi care au depus oferte, a fost desemnată una, respectiv Green Forest. Investiţia se ridică la aproape 1,3 milioane de le, cu TVA inclus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a semnat contractul pentru achiziţia de mobilier non-medical pentru viitoarea Maternitate Bega, această fiind una dintre ultimele etape înainte de finalizarea investiţiei, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Consiliului Judeţean Timiş.

”Termenul pentru depunerea contestaţiilor la procedura de selecţie a expirat în 23 octombrie şi, urmare a faptului că nu s-au înregistrat sesizări în acest sens, au fost analizate cele cinci oferte primite. Câştigătoare a fost desemnată firma GreenForest”, a transmis CJ Timiş.

Achiziţia vizează 91 de birouri, 48 de rafturi de depozitare cu structura metalică, 140 de vestiare, 16 băncuţe pentru vestiare, 14 corpuri suspendate, 97 de dulapuri închise cu etajera, 11 dulapuri cu cheie pentru biocide, 129 de dulapuri închise cu etajere reglabile, 6 dulapuri mici, 108 dulapuri pentru pacienţi, 11 fronturi de lucru cu dulap de depozitare sub blat, 47 de mese pentru oficiul alimentar şi masă salon, 98 de rafturi cu etajere de un tip şi alte 93 de alt fel, mobilier recepţie 3 bucăţi, 143 de scaune de birou, 29 de tabureti rotativi şi 230 de scaune cu spătar pentru vizitatori în saloane.

Contractul este în valoare de aproape 1,3 milioane de lei cu TVA inclus.

”Investiţiile la noua maternitate fac parte din proiectul viitorului hub medical pe care dorim să-l dezvoltăm la Timişoara astfel încât orice familie, indiferent de mijloacele financiare de care dispune, să poată avea acces la un act medical care va depăşi prin calitate standardele oferite de mediul privat”, a declarat Alin Nica, preşedintele CJ Timiş.

Încă de la finele lunii februarie, Consiliul Judeţean Timiş cumpărase deja aproape toată aparatură medicală. Este vorba despre echipamente mari şi complexe, cum ar fi: mamograf, aparatul de radiologie, monitoare funcţii vitale, ecograf Doppler şi ale apărături portabile, precum aparatul Rontgen, mese multifuncţionale ori panouri de radioprotectie.

În luna mai a fost contractată firma care a asigurat mobilierul medical, în valoare de peste 200.000 de euro, şi anume: 19 canapele de consultaţii, 4 fotolii de recoltare, 19 paturi de garda – fotoliu extensibil pentru aparţînători şi odihnă personal, 112 paturi de spital cu două secţiuni şi protecţii laterale, 114 noptiere pentru paciente cu măsuţă glisantă/rabatabilă, 2 dulapuri de medicamente, 18 mese de inox pentru instrumentar, 6 măsuţe pentru pansamente, 13 bucăţi troliu mobil de tip 1 şi 12 bucăţi troliu mobil de tip 2.

În ceea ce priveşte noua clădire, compartimentările sunt aproape gata, iar instalaţiile, finisajele interioare şi lucrările avansează într-un ritm bun. Deşi trebuia să fie gata în toamna acestui an, construcţia noii Maternităţi Bega a Spitalului Judeţean Timişoara înregistrează totuşi o întârziere, astfel că primii bebeluşi vor fi aduşi pe lume în noul spital, cel mai probabil, abia în primăvară viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.