Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad asigură examinări histopatologice, citopatologice (lichide extrase prin puncţie) şi citopatologice cervico-vaginale Babeş-Papanicolaou în regim ambulatoriu, în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Arad. Examinările se pot face pe baza biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice, completat şi eliberat de către medicul specialist, aflat în contract cu CAS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Arad, în cazul cetăţenilor care necesită biopsie, în vederea stabilirii unui diagnostic de certitudine, şi care apelează la medicii din cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sau la medici din alte centre medicale, aflaţi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, medicul de specialitate va recolta probele biologice şi mai apoi le va trimite Serviciului Clinic de Anatomie Patologică în vederea examinării acestora. 
 
Conform sursei citate, pacientul nu va avea de achitat costuri suplimentare, această procedură medicală fiind decontată de către Casa de Asigurări de Sănătate.
 
”Efectuarea examinărilor în regim ambulatoriu vine cu un beneficiu real pentru pacient deoarece, timpii necesari stabilirii diagnosticului sunt semnificativ reduşi, biopsia realizându-se direct în cadrul programării din ambulatoriu fără să mai fie necesar să opteze pentru spitalizare de zi sau continuă. Bineînţeles vorbim despre examinarea probelor care pot fi recoltate de către medicii specialişti în regim ambulatoriu.  Practic, pacientul nu va interacţiona direct cu echipa medicală a Serviciului Clinic de Anatomie Patologică, deoarece probele biologice sunt trimise către laboratorul nostru de către colegii din ambulatoriu, care le recoltează, iar în urma prelucrării şi interpretării acestora, noi trimitem rezultatele medicului care a solicitat investigaţia”, a explicat dr. Amelia Burlea, medic şef Serviciul Clinic Anatomie Patologică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.