Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, participă la şedinţa anuală a Biroului Regional OMS Europa, iar în prima zi a dezbaterilor s-a discutat despre asistenţa medicală primară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prima zi a dezbaterilor organizate la Astana, cu ocazia şedinţei anuale a Biroului Regional OMS Europa, a adus în prim plan politicile din cele 53 de state membre referitoare la asistenţa medicală primară”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că ”medicina de familie poate oferi servicii medicale de bună calitate, aproape de pacienţi, ţinând cont de nevoile de sănătate ale comunităţilor”.

Potrivit oficialilor ministerului, intervenţia ministrului Alexandru Rafila a descris modelele de bune practici care se dezvoltă în România, prin trei acţiuni prioritare:

  • prevenţie şi screening pentru detecţia precoce a bolilor
  • investiţii şi extinderea competenţelor profesionale ale medicilor de familie, pentru a putea diagnostica şi trata pacienţii în proporţie cât mai mare
  • parteneriatul cu autorităţile locale care pot asigura condiţii atractive pentru oferirea serviciilor de asistenţă medicală primară în comunităţile pe care le conduc

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.