Organizaţia Salvaţi Copiii anunţă că peste 90 la sută dintre copiii care au apelat, în ultimul an, la consiliere psihologică în cadrul organizaţiei s-au confruntat cu tulburări emoţionale generate de pandemie şi de restricţiile privind interacţiunea socială. Reprezentanţii acestei ONG subliniază importanţa participării la cursurile şcolare pentru "redobândirea stării de normalitate de către cei mici".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, pandemia de COVID-19 are "consecinţe dramatice" asupra copiilor, printre aceste regăsindu-se tentative de suicid, agresivitate şi anxietate.
 
"Pentru copii şi adolescenţi, factorii de stres ai pandemiei s-au suprapus cu multe schimbări fizice, sociale şi emoţionale specifice fiecărei vârste. Situaţiile stresante prin care au trecut familiile, cauzate de nesiguranţă şi îngrijorări constante, s-au dovedit a fi greu de gestionat de către cei mai tineri dintre noi. Peste 90% dintre copiii care au apelat, în ultimul an, la consiliere psihologică în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii s-au confruntat cu tulburări emoţionale generate de pandemie şi restricţiile sociale luate în contextul acesteia”, transmit reprezentanţii organizaţiei, vineri, într-o postare pe Facebook. 
 
Ei precizează că, în acest context, că "şcoala este unul dintre elementele majore ale redobândirii stării de normalitate pentru copii şi, totodată, o recăpătare a sentimentelor de siguranţă şi protecţie”.
 
În contextul celor constatate, Salvaţi Copiii anunţă că organizează marţi, 8 iunie, pe Facebook, un eveniment în care se va discuta despre impactul pandemiei asupra bunăstării emoţionale a copiilor şi adolescenţilor şi diminuarea acestor consecinţe, eveniment la care participă medici, psihologi, dar şi un reprezentant al Ministerului Educaţiei. Evenimentul începe la ora 11, iar participarea este gratuită.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.