Salvamontiştii din Poiana Braşov anunţă că se lucrează la acoperirea pârtiilor din staţiune cu un strat nou de zăpadă artificială, acolo unde vechiul strat s-a subţiat şi le recomandă celor care practică sporturi de iarnă „să schieze cu atenţie sporită şi viteză redusă li să nu bruscheze schiurile, pentru a reduce şocurile resimţite de picioare”. Conform salvatorilor montani, de la începutul sezonului de schi 471 de persoane s-au accidentat, rătăcit sau au fost evacuate de pe munte în zona staţiunii Poiana Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se încearcă profitarea la maxim de aceste temperaturi, pentru completarea stratului de zăpadă, în locurile în care acesta este subţiat. În zona de acţiune a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, vorbim despre un strat de zăpadă afânată, proaspăt depus, cu o consistenţă diferită, foarte umedă şi moale, care solicită foarte mult articulaţiile picioarelor. Din aceste motive, turiştii sunt sfătuiţi să schieze cu atenţie sporită şi viteză redusă şi să nu bruscheze, pe cât posibil, schiurile, pentru a reduce şocurile resimţite de picioare”, transmis, joi, reprezentanţii Salvamont Poiana Braşov, pe Facebook.

Conform statisticilor realizate de aceştia, sute de turişti au aut nevoie de intervenţia salvatorilor montani din Poiana Braşov în acest sezon de schi.

Mulţi s-au accidentat pe pârtie, însă au fost şi cazuri de persoane care s-au rătăcit sau blocat pe munte.

”De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 459 de cazuri, reprezentând 471 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit sa fie evacuate. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celor din jur!”, mai scriu salvamontişti pe reţeaua de socializare.

Aceştia le recomandă celor care merg pe pârtie să întreţină şi să regleze în mod corespunzător echipamentul de schi.

”Multe dintre aceste accidente ar putea fi evitate, daca echipamentul ar fi servisat şi reglat corespunzător. Adresaţi-vă unui centru de închirieri sau de servisare autorizat, pentru reglarea legăturilor, astfel încât, în cazul unui şoc sau a unei suprasolicitări, să elibereze piciorul, protejându-l şi prevenind accidentarea”, îi sfătuiesc salvatorii montani pe iubitorii sporturilor de iarnă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.