Salvamontiştii din Sibiu anunţă că în zona de creastă a Munţilor Făgăraş s-a depus un strat de zăpadă cu o grosime între 10 şi 20 de centimetri, iar la sfârşitul săptămânii sunt aşteptate noi căderi de zăpadă. Astfel, turiştilor li se recomandă să parcurgă cu precauţie traseele de altitudine, să nu plece pe trasee lungi şi dificile, mai ales dacă nu au experienţă, şi să anunţe patrula aflată la Bâlea Lac despre itinerariul propus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Salvamont Sibiu, la începutul săptămânii, în zona de creastă a Munţilor Făgăraşului s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri la altitudinea de 2.000 de metri, în creştere spre 20 de centimetri la 2.500 de metri.

"Această situaţie necesită parcurgerea traseelor turistice de altitudine cu precauţie, folosind echipamentul de iarnă: îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată, beţe de schi, piolet şi colţari pentru zonele unde s-a format gheaţă", arată reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Ei spun că în weekend se aşteaptă noi căderi de zăpadă, astfel că nu se recomandă parcurgerea de trasee lungi, cu pasaje dificile, mai ales de către persoane fără experienţă de iarnă.

"Recomandăm anunţarea traseului propus către patrula S.P.J.Salvamont Sibiu aflată în serviciu permanent la baza Salvamont Bâlea Lac", arată Salvamont.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.