Rujeola a fost confirmată în cazul decesului unui copil de un an şi şase luni de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, internat la sfârşitul anului trecut. Numărul total al deceselor provocate de această boală a ajuns astfel la 15, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cele 15 decese din cauza rujeolei înregistrate până vineri, cinci au fost în judeţul Arad, patru în Timiş, trei în Dolj, două în Caraş-Severin şi unul în Bucureşti. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro că unitatea medicală a primit vineri confirmarea diagnosticului de rujeolă în cazul unui copil de un an şi şase luni decedat la sfârşitul anului trecut.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Chiar astăzi am primit confirmarea pe care o aşteptam pentru copilul decedat la sfârşitul anului trecut. A fost confirmat diagnosticul de rujeolă”, a afirmat Musta.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până acum au fost înregistrate 2.357 de cazuri în 34 de judeţe şi Bucureşti.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost în judeţele Arad - 517, Caraş-Severin - 498, Timiş - 330, Mureş - 281, Dolj - 142 şi Bistriţa-Năsăud - 129. 

Cazul copilului de un an şi şase luni care a murit de rujeolă, la sfârşitul anului trecut, la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara nu a fost raportat autorităţilor, astfel că acesta nu a apărut iniţial în informările săptămânale ale Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT), anunţa Ministerul Sănătăţii.

Copilul nu era nevaccinat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei.

În anul 2015, în cadrul sistemului de supraveghere a rujeolei, la nivel naţional au fost raportate 55 de cazuri suspecte, de către 20 din cele 42 de direcţii de sănătate publică (47,6 la sută). Din totalul cazurilor suspecte, şapte au fost confirmate cu rujeolă (patru de către laborator şi trei doar pe criterii clinice). Nu a fost raportat niciun deces prin rujeolă în 2015.

Incidenţa rujeolei la nivel naţional în anul 2015 a fost de 0,03 la mia de locuitori, de 10 ori mai mică decât în anul 2014. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.