Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că România va primi 25.157 flacoane de Remdesivir, în trei tranşe, iar peste 6.000 de doze ajung în ţară în 7 august. România primeşte cea mai mare cantitate după Spania, repartiţia ţinând cont de numărul de cazuri raportate în ultimele 14 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România va beneficia de o cantitate de 25 157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranşe, pentru tratarea pacienţilor cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanţat şi semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare. Astfel, în data de 7 august 2020, ţării noastre îi vor fi repartizate 6026 flacoane Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de  peste 1200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient)”, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că repartiţia realizată de reprezentanţii Comisiei Europene ţine cont de numărul cazurilor la 14 zile şi, în acest context,  România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania.

”Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane  pentru aprox. 2067 pacienti eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienti eligibili”, a mai precizat ministerul.

Ultimele două tranşe vor fi evaluate în funcţie de evoluţia epidemiologică la 14 zile.

Livrarea cantităţilor se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unităţile sanitare desemnate în cadrul  Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 555/2020, în functie de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

”Reamintim că, în data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziţia statelor membre şi a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea şi cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Comisia Europeană va finanţa contractul, în valoare totală de 63 de milioane EUR. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30 000 de pacienţi din spaţiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.