Salvamontiştii din Braşov anunţă, miercuri, risc maxim de producere a avalanelor în Munţii Făgăraş, din cauza căderior masive de zăpadă din ultimele ore. Salvamont Victoria a transmis că drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Risc de avalanşă gradul 5 din 5 în Masivul făgăraş! Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore, Serviciul Salvamont - Consiliul Judeţean Braşov anunţă riscuri majore de producere a avalanşelor şi avertizează turiştii să nu se aventureze pe traseele din Masivul Făgăraş, în următoarele zile”, a transis, miercuri, Consiliul Judeţan Braşov, într-un comunicat de presă.

Potrivit echipei Salvamont Victoria, drumeţiile în Munţii Făgăraş trebuie evitate cu orice preţ, deoarece riscul producerii de avalanşe este la cel mai înalt nivel, în urma depunerii unui nou strat de zăpadă, consistent şi instabil.

”Mai mult decât atât, riscul de avalanşe se menţine ridicat chiar şi la altitudini mai mici de 1.500 de metri, astfel că iubitorii muntelui sunt sfătuiţi ca în următoarele zile, inclusiv în weekend, să nu-şi planifice drumeţii în Masivul Făgăraş”, a mai transmis Consiliul Judeţean Braşov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.