Rezultatele finale ale examenului de titularizare sunt aşteptate, miercuri, iar înainte de contestaţii peste 12.000 de candidaţi au luat peste nota 7.00. La proba scrisă s-au prezentat 27.148 de candidaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele finale ale examenului de titularizare se afişează, miercuri, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site - ul https://titularizare.edu.ro

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare. 

Înainte de soluţionarea contestaţiilor, peste 12.000 de candidaţi au luat peste nota 7.00. 

Potrivit datelor MInisterului Educaţiei, la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată în 13 iulie, în 104 centre, s-au prezentat 27.148 de candidaţi (86,10%) dintre cei 31.531 de candidaţi cu drept de participare la această probă. Nu s-au prezentat 4.383 de candidaţi. 

Sursa citată a precizat că, din promoţia de absolvenţi ai anului 2022, au fost prezenţi 4.463 de candidaţi. 2.223 (8,19%) de candidaţi dintre cei prezenti s-au retras (2116 candidaţi din motive personale, respectiv 107 candidaţi din motive medicale).  

”15 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2022 - 2023”, a mai precizat ministerul.  

Potrivit sursei citate, au fost transmise către cele 12 centre de evaluare (constituite pe discipline, la nivel naţional) 24.862 de lucrări (16 lucrări au fost anulate la centrul de examen). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.