Rezultatele etapei speciale a Evaluării Naţionale sunt aşteptate, vineri, iar după aflarea rezultatelor elevii nemulţumiţi pot depuse contestaţii. Rezultatele finale se vor afişa în 12 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Minsterul Educaţiei a anunţat că 60 de elevi au susţinut etapa specială a Evaluării Naţionale. Sunt elevi care, din motive medicale, nu au putut participa la prima etapă a examenului. 

Înscrierea la examen s-a făcut pe baza unui certificat medical care atesta că în etapa anterioară nu s-au putut înscrie la examen sau nu au putut participa la susţinerea probelor. 

Rezultatele înaintea contestaţiilor sunt aşteptate vineri, iar apoi elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. 

Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie. 

Ministerul Educaţiei a publicat duminică, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obţinute
de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut probele Evaluării Naţionale (22 - 25 iunie 2021).  
 
În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,90% (94.629 de candidaţi), în creştere cu 0,10% (103 candidaţi) faţă de rezultatele iniţiale (76,80%). A crescut, de asemenea, şi numărul candidaţilor cu media generală 10: de la 120 la 132 (+12).  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.