Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis că în 16 localităţi intră în vigoare, pentru 14 zile, o serie de măsuri, având în vedere creşterea numărului de cazuri de infecţii cu virusul SARS-CoV-2. Printre măsuri se numără obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice, precum şi închiderea restaurantelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Este vorba despre localităţile: Buziaş, Făget, Sânnicolau Mare, Belinţ, Dudeştii Noi, Dudeştii Vechi, Dumbrăviţa, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moşniţa Nouă, Şag, Saravale, Teremia Mare, Valcani. În aceste localităţi a fost depăşit pragul de 1,5/1.000 de locuitori al cazurilor de COVID-19.
 
Astfel, în aceste localităţi s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie sanitară astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice, indiferent dacă acestea sunt închise sau în aer liber, în intervalul orar 6.00 – 24.00, pe o perioadă de 14 zile. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aceste localitati vor fi închise restaurantele şi cafenelele pentru aceeaşi perioadă de 14 zile. Se exceptează doar activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi.
 
De asemenea, localurile cu jocuri de noroc vor fi închise 14 zile, în cele 16 localităţi.
 
CJSU a decis că evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr de persoane, în limita prevăzută de lege, cu păstrarea distanţării sociale. De asemenea, se suspendă pe o perioadă de 14 zile organizarea spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale publice sau private din cele 16 localitati din Timiş.
 
Pentru pieţele comerciale, târgurile, oboarele la care accesul nu este controlat şi nu se asigură distanţa de minim 2 metri între standurile de vânzare şi prezenţa în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanţa de 2 metri între aceste persoane, se va interzice funcţionarea lor, până la încetarea stării de alertă. Clienţii vor purta măşti de protecţie, iar comercianţii vor purta mănuşi şi măşti de protecţie.
 
CJSU a mai decis ca se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din pieţele comerciale (cu excepţia pieţelor agroalimentare), târguri, oboare, în: Buziaş, Făget, Sânnicolau Mare, Belinţ, Dudeştii Noi, Dudeştii Vechi, Dumbrăviţa, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moşniţa Nouă, Şag, Saravale, Teremia Mare, Vălcani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.