Un restaurant din municipiul Constanţa a fost închis temporar de Protecţia Consumatorilor şi amendat cu 10.000 de lei, după ce echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care produse neetichetate, lipsa igienei şi mărfuri depozitate necorespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că reprezentanţii instituţiei au efectuat, vineri, un control la restaurantul Ankora din municipiul Constanţa.

Comisarii au găsit produse alimentare ţinute în congelator care nu aveau etichetă şi nu era cunoscută astfel durata de valabilitate a acestora, au descoperit în frigider o ladă de ciuperci nepreparate, care era ţinută pe un vas în care se aflau ardei umpluţi gătiţi, o oală de ciorbă pusă la răcit pe jos şi alte mărfuri aşezate direct pe pardoseală.

De asemenea, comisarii CJPC au mai constatat şi lipsa igienei în restaurantul respectiv.

Horia Constantinescu a afirmat că din aceste motive a fost luată decizia închiderii temporare a localului până la remedierea deficienţelor, unitatea fiind amendată cu 10.000 de lei. De asemenea, produsele neetichetate au fost scoase de la consum şi vor fi distruse.

“Măsura opririi temporare are la bază condiţiile de depozitare neigienice, folosirea unor ustensile nepotrivite cu alimentaţia publică”, a precizat şeful CJPC Constanţa. 

Comisarii instituţiei au verificat apoi şi restaurantul Esplanda tot din Constanţa, descoperind şi aici produse expirate şi fără etichetă, dar şi mărfuri ţinute în condiţii necorespunzătoare.

Reprezentanţii restaurantului au fost invitaţi luni la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor pentru finalizarea acţiunii de control şi stabilirea sancţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.