Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, anunţă, miercuri, că instituţia nu va intra în grevă începând de luni, deoarece aceasta nu este soluţia la problemele semnalate de sindicalişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul declaraţiilor exprimate în ultimele zile în mas-media, legate de greva generală, programată pentru luni, 22 mai 2023, şi mai ales al afirmaţiilor privind intrarea universităţilor în grevă, vă informăm că Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) nu va lua parte la această acţiune de protest. SNSPA nu va intra în grevă”, a transmis, miercuri, instituţia de învăţământ, printr-un comunicat d epresă.

Potrivit documentului citat, toate activităţile didactice se vor desfăşura în conformitate cu planificarea iniţială.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei (2012-2014), face apel la calm, responsabilitate şi respect pentru binele comun, al tuturor celor implicaţi: cadre didactice, părinţi, elevi şi studenţi:

“Revendicările sindicatelor din învăţământ trebuie să fie tratate cu seriozitate, dar nu prin grevă se rezolvă problemele semnalate. Elevii şi studenţii trebuie să fie prioritatea noastră. Se apropie examenele naţionale, Bacalaureatul, sesiunea din vară, examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi de masterat. Trebuie să dăm dovadă de calm, responsabilitate şi respect, faţă de viitorul acestor tineri”, a declarat Remus Pricopie.

Pricopie a subliniat că-i cunoaşte pe liderii tuturor sindicatelor din educaţie: ”Ştiu că sunt oameni responsabili şi sunt convins că vor da curs dialogului social, nu confruntării”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.