Referendumul iniţiat la Buzău de primarul Constantin Toma pentru alipirea comunei natale, Ţinteşti, la municipiul Buzău nu a fost validat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În municipiul reşedinţă de judeţ, numărul celor ieşiţi la urne a fost doar o treime din câte era necesar pentru ca referendumul să fie validat. Urnele s-au închis duminică seară la ora 23.00 iar până atunci s-au prezentat la vot 11.512 persoane adică doar 10,68% din numărul cetăţenilor cu drept de vot. Din 11.512 de voturi 224 au fost anulate  10.032 au votat „DA" şi 1.256 au votat „NU".

De cealaltă parte, la Ţinteşti, comuna în care s-a născut primarul municipiului Buzău Constantin Toma, numărul cetăţenilor ieşiţi la urne a fost de 1548 dintr-un total de 3.597 alegători. Dintre aceştia, 1.341 au fost de acord cu alipirea comunei la municipiul Buzău în timp ce 172 au votat „NU", iar 35 de voturi au fost anulate.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.