Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, a fost ales, vineri, preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei, în prezenţa reprezentanţilor a 1.000 de universităţi din 111 ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîmpeanu participă, în perioada 10-12 mai 2017, la Marrakech, în Maroc, la cea de a 17-a adunare generală a Agenţiei Universitare a Francofoniei, la care sunt prezenţi reprezentanţi din aproximativ 1.000 de universităţi, din 111 ţări. 
Cu această ocazie, a fost ales un nou consiliu de administraţie al Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a spus că este o onoare pentru România această alegere.  

"Este o victorie. România a câştigat prin vot preşedinţia Agenţiei Universitare a Francofoniei. Este o onoare şi totodată o mare responsabilitate", a afirmat pentru News.ro Sorin Cîmpeanu. 

Din Agenţia Universitară a Francofoniei fac parte peste 800 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din peste 100 de ţări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.