Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat miercuri în şedinţă o nouă rectificare bugetară, urmând să fie majorate consistent bugetele unor instituţii, precum Palatele Brâncoveneşti, cu 9 milioane de lei, CREART şi Administraţia Cimitirelor, cu câte 11 milioane de le şi ARCUB, cu aproape 7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară a intrat suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei CGMB şi a fost aprobat cu 30 de voturi pentru, două abţineri şi 12 voturi împotrivă.

Consilierul general PSD Anca Florea a adus un amendament proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară şi, aşa cum se întâmplă la fiecare şedinţă CGMB în care este dezbătută rectificarea bugetului, l-a citit în ritm alert, fiind dificil de urmărit modificările. Mai mulţi consilieri generali au părăsit sala.

„Remarc din nou lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte proiectele de hotărâre. La fel cum s-a întâmplat cu rectificarea bugetară, care apare la fiecare şedinţă. Vă rog, dragă colegă, dragi colegi, să ne daţi şi nouă amendamentul înainte de şedinţă, pentru că toate acele capitole şi subcapitole sunt imposibil de urmărit. (...) Mai remarc şi că în rectificarea bugetară, beneficiare de majorări bugetare sunt tot companiile care fac paranghelii: ARCUB, CREART, mai văd şi pe la Administraţia Monumentelor, şi la Cimitire”, a spus consilierul general PNL Cătălin Deaconescu.

Conform documentului, ARCUB, CREART, Palatele Brâncoveneşti, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turisc şi Administraţia Cimitirelor solicită municipalităţii suplimentarea bugetelor proprii cu sume consistente.

Astfel, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti solicită suplimentarea bugetului cu 9 milioane de lei, bugetul total ajungând la peste 28 de milioane de lei. CREART şi Administraţia Cimitirelor vor primi, în schimb, fiecare, peste 11 milioane de lei.

De asemenea, Primăria Capitalei va suplimenta bugetul ARCUB cu aproape 7 milioane de lei (buget total peste 55 de milioane de lei), iar la Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic vor merge nu mai puţin de 10 milioane de lei (total venituri peste 207,3 milioane de lei), alocându-se sume mari de bani pentru lucrări la mai multe lăcaşuri de cult.

Biblioteca Metropolitană va primi şi ea peste 2,3 milioane de lei în plus la buget, urmând să aibă un buget total de aproape 17 milioane de lei. Centrul pentru Tineret solicită de la PMB suplimentarea bugetului cu aproape 3 milioane de lei, bugetul total ajungând la aproape 40 de milioane de lei, în timp ce şi teatrele vor primi majorări bugetare: Teatrul Excelsior - 800.000 de lei şi Opera Comică pentru copii – 3 milioane de lei. Grădina Zoologică cere suplimentarea bugetului cu 1,4 milioane de lei pentru diverse cheltuieli cu serviciile de iluminat, încălzire, apă şi pentru hrana animalelor, iar Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) solicită suplimentarea cu 6,6 milioane de lei.

În schimb, va fi redus considerabil bugetul Spitalului de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş”, cu peste 22,2 milioane de lei, bani alocaţi în general pentru medicamente şi cheltuieli de personal.

Va fi redus şi bugetul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Dan Theodorescu” cu 4 milioane de lei, şi cu 214.000 de lei cel al Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, fiind însă suplimentat cel al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” cu peste 3,6 milioane de lei pentru achiziţionarea unui sistem informatic integrat pentru evidenţa şi monitorizarea pacienţilor dializaţi din ţară.

Bani mai mulţi vor merge şi la Spitalul Colţea, peste 16,1 milioane de lei pentru achziţionarea unor echipamente medicale, şi la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” – peste 7,5 milioane de lei.

CGMB a aprobat mai multe modificări în bugetele instituţiilor şi la începutul lunii septembrie, când au fost alocaţi bani mai mulţi la PROEDUS şi la DGASMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.