Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Emil-Răzvan Pîrjol, responsabil al Direcţiei de Turism, a declarat, joi, la Constanţa, că vor fi elaborate norme pentru turişti, nu doar pentru hotelieri, care să le confere acestora acea siguranţă sanitară de care au nevoie. El a precizat că autorităţile au încercat să elaboreze nişte norme care să nu fie total diferite de celelalte ţări, pentru ca turistul român sau străin să regăsească acel sentiment de siguranţă oriunde s-ar duce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cu siguranţă vor fi măsuri şi pentru turişti. Ceea ce am elaborat împreună cu mediul privat au fost măsurile de redeschidere din punct de vedere operaţional pentru toată partea staffului şi operatorilor, iar în discuţiile pe care le-am avut cu mediul privat vom elabora şi nişte norme pentru turişti care să le confere acea siguranţă sanitară de care au nevoie. Ceea ce am încercat în permanenţă a fost să elaborăm nişte norme care să nu fie total diferite de celelalte ţări, tocmai pentru ca turistul, fie el român sau turist internaţional, să îşi regăsească acel sentiment de siguranţă oriunde s-ar duce”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol. 
 
El a precizat că pentru păstrarea distanţei sociale vor fi distanţe de doi metri între şezlonguri, la terase se va păstra distanţa fizică între clienţi, iar operatorii vor avea măşti şi mănuşi. 
 
Secretarul de stat a fost întrebat şi dacă sunt posibile sancţiuni dacă nu se respectă normele. 
 
"Undeva vor trebui aplicate sancţiuni, cum au fost aplicate şi până acum, dacă o parte din operatori sau din populaţie nu respectă regulile impuse în detrimentul celorlalţi. Am făcut o comisie mixtă nu numai de control, ci şi de prevenţie, de la Ministerul Sănătăţii, DSP, ANCP, inclusiv Ministerul Turismului, care eu cred că va avea o menire într-o primă fază de suport şi de prevenţie”, a afirmat Emil-Răzvan Pîrjol. 
 
Întrebat cum vor acţiona salvamarii având în vedere măsurile de protecţie care trebuie luate în această perioadă, secretarul de stat a răspuns: "Salvamarii vor adopta aceleaşi măsuri ca şi toţi ceilalţi operatori economici care ştiu că trebuie să păstreze o anumită distanţă fizică. Acum sigur că nu putem specula, Doamne fereşte, în cazul în care trebuie să intervină, ei vor interveni ca şi până acum, dar salvamarii cred că vor respecta absolut aceleaşi reguli de igienă şi de distanţare fizică ca şi toţi ceilalţi operatori”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.