Rata de prezenţă la a treia probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului, desfăşurată miercuri, a fost 97,3%, anunţă Ministerul Educaţiei. Paisprezece candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E.d) din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2022), desfăşurată astăzi, 22 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,3%. Au absentat 3.275 de de candidaţi, iar 14 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului", a transmis Ministerul Educaţiei.

Subiectele şi baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Ultima probă din această sesiune (Limba şi literatura maternă) este programată joi, fiind înscrişi 5.551 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în 1 iulie.

Ministerul Educaţiei a precizat că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), rezultatele vor fi publicate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în intervalul  20 - 23 iunie, între orele 8:00 - 16:00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.