Rata de infectare cu COVID-19 a crescut, la Timişoara, după 11 zile de carantină, depăşind acum 8 cazuri la o mie de locuitori. Autorităţile au făcut demersuri pentru a pune la dispoziţie noi paturi de Terapie Intensivă, întrucât secţiile ATI decicate pacienţilor cu COVID-19 sunt ocupate în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, joi, la Timişoara, rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 8,15 cazuri la o mie de locuitori, faţă de 7,36 cazuri la mie, cât erau în 8 martie, în momentul intrării în carantină.
 
La nivelul întregului judeţ Timiş, rata de infectare este, joi, de 5,90 cazuri la o mie de locuitori.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş se va întruni la finalul acestei săptămâni pentru a lua în discuţie prelungirea sau nu a carantinei în Timişoara şi în localităţile periurbane.
 
Mai mulţi reprezentanţi ai domeniului sportiv şi ai HoReCa din Timişoara au solicitat prefectului de Timiş şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să nu prelungească cele două săptămâni de carantină pentru că, spun ei, o prelungire a carantinei le-ar distruge afacerile.
 
Aceştia au cerut o prezentare publică a unei analize a eficienţei carantinei instituite pentru municipiul Timişoara şi pentru zona periurbană înainte de a decide ridicarea sau prelungirea carantinei.
 
De asemenea, ei au cerut "afişarea publică a modului în care fiecare membru va vota în şedinţa care vizează ridicarea sau prelungirea carantinei Timişoarei şi a zonei periurbane".
 
"Comunitatea şi în special segmentele afectate de deciziile CJSU trebuie să afle argumentele şi votul dat de reprezentaţii instituţiilor care formează CJSU. În condiţiile în care CJSU va prelungi carantina fără argumente şi o bază legală solidă, petiţionarii intenţionează să acţioneze în instanţă CJSU pentru daune materiale. Votul fiecărui membru CJSU are un direct impact economic şi social, astfel că fiecare vot trebuie asumat şi fundamentat. De asemenea, cerem oprirea carantinei inutile şi ineficiente pentru oraşul Timişoara şi zona periurbană precum şi decuplarea suspendării activităţii sportive de la rata de infectare Covid-19”, se arată într-un comunicat de presă.
 
La nivelul oraşului Timişoara, autorităţile au anunţat punerea în funcţiune a şase noi paturi ATI la Spitalul Municipal din Timişoara, începând de joi, destinate pacienţilor cu COVID-19, în contextul în care, de mai multe săptămâni, în secţiile de Terapie Intensivă din municipiu nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii  infectaţi şi aflaţi în stare gravă. 
 
Totodată, la Timişoara, vor fi deschise şi noi centre de vaccinare.
 
În 8 martie, Timişoara şi localităţile periurbane Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda au intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19. În acel moment, în judeţul Timiş, rata de infectare cu COVID-19 a fost 5,60 cazuri la o mie de locuitori, în timp ce la Timişoara era 7.36.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.