Mai mult de trei sferturi din cazurile de COVID-19 confirmate săptămâna 6 - 12 septembrie au fost înregistrate la persoane nevaccinate, iar 95.2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, indică datele INSP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În săptămâna 6 - 12 septembrie, 77.6% din cazurile de COVID-19 confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Totodată, 95.2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbaţi. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociata.

De asemenea, 35.5% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat in Bucureşti, Timiş, Cluj, Constanta si Ilfov, iar 28% din totalul deceselor au fost înregistrate in Bucureşti, Bistriţa-Năsăud, Prahova, Iaşi si Constanta. 

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 ,3% din totalul cazurilor au fost înregistrate la personal medical. •

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.