Organizaţia Greenpeace România publică, joi, concluziile unui raport care arată că pe acoperişurile clădirilor publice din 11 oraşe ale României există o suprafaţă de peste 1 milion de metri pătraţi care poate fi folosită pentru instalarea de panouri fotovoltaice care ar duce administraţiilor locale economii de patru milioane de euro anual. În acest context Greenpeace face apel către administraţiile publice din România: „Folosiţi energia ieftină şi curată de pe acoperişuri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rezultatele raportului ”O resursă nefolosită — Potenţialul fotovoltaic al clădirilor publice din România”, care analizează datele oferite de primării din 11 oraşe ale României privind potenţialul solar al clădirilor publice arată că suprafaţa totală utilizabilă pentru amplasarea de panouri solare pe acoperişurile publice din 11 oraşe ale României depăşeşte 1 milion de metri pătraţi. 
„Potenţialul energiei fotovoltaice instalate pe clădirile din patrimoniul oraşelor analizate depăşeşte cu până la de trei ori necesarul instalat pentru acoperirea în întregime a consumului cumulat anual 11 oraşe din România pot economisi peste 4 milioane euro anual utilizând doar potenţialul energiei fotovoltaice instalate pe acoperişurile clădirilor din patrimoniul local. Costurile de generare a energiei solare pe acoperişurile clădirilor deţinute de administraţiile locale variază între 71 euro/MWh şi 79 euro/MWh, cu mult sub preţurile actuale ale electricităţii pe piaţa spot, care gravitează în jurul valorii de 200 EURO/MW”, se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de Greenpeace România.
Raportul „O resursă nefolosită — Potenţialul fotovoltaic al clădirilor publice din România” a fost realizat de către Andrei Ilaş, membru fondator al Comunităţii de Energie, la solicitarea şi cu aportul Greenpeace, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult la renunţarea la dependenţa de combustibili fosili.
Greenpeace face un apel către administraţiile publice din întreaga Românie să calculeze potenţialul fotovoltaic al clădirilor si să folosească „energia ieftină şi curată de pe acoperişuri, inclusiv prin adoptarea unui cadrul legislativ care să permită cât mai multe astfel de investiţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.