Raportul pentru COVID-19 prezentat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că, în săptămâna 7-13 decembrie, 40% din cazuri au fost raportate în Capitală şi în judeţele Constanţa, Ilfov, Cluj şi Iaşi. Totodată, peste 33% din decesele înregistrate au fost în Bucureşti, Constanţa, Prahova, Sibiu şi Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit raportului săptămânal pentru COVID-19 publicat, marţi, pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 7-13 decembrie, 40% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Constanţa, Ilfov, Cluj şi Iaşi.

Vârsta medie a pacienţilor confirmaţi este de 47 de ani, în timp ce vârsta medie a celor care au murit este de 71 de ani.

Totodată, 33,2% din totalul deceselor din intervalul menţionat au fost înregistrate în Bucureşti, Constanţa, Prahova, Sibiu şi Arad.

În raport se mai arată că, de la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 62 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Tot de la începutul pandemiei, 84,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 59.4% din decese au fost la bărbaţi.

În aceeaşi perioadă, 95,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată, pe primul loc situându-se afecţiunile cardiovasculare (70,3%), urmate de diabet (33,2%) şi afecţiuni neurologice (22,2%).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.