Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că termenul asumat pentru recalcularea pensiilor este începutul anului 2023 şi că momentan este în vigoare actuala lege care prevede indexarea pensiilor la începutul anului, cel puţin cu rata inflaţiei. Turcan a adăugat că în Casele Judeţene de Pensii se fac angajări pentru a transforma dosarele cu şină într-unele în format electronic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ca ministru mi-am asumat să demarez şi, sper eu, să duc la bun sfârşit o reformă complexă a pensiilor prin care să eliminăm inechităţile care există în momentul de faţă în sistemul de pensii, să legăm pensiile de contributivitate, să venim cu o variantă care să crească mai mult pensiile mai mici astfel încât să fie diminuat decalajul dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie”, a declarat Raluca Turcan, la Antena 3, joi seara.
 
Ministrul Muncii a precizat că în aceste zile se vor face angajări în Casele Judeţene de Pensii. 
 
"În paralel, am început acel proces arhi-cunoscut de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de  pensii astfel încât un om aflat în pensie sau un om care vrea să intre la pensie să poată să îşi acceseze propriul dosar sau viitorul dosar. Este o activitate complexă pe care o monitorizez în fiecare zi. Alaltăieri am lansat procedura de angajare a încă 1.000 de oameni în Casele Judeţene de Pensii, pe perioadă determinată, oameni care să aibă competenţe în special digitale şi evident de cunoaştere a sistemului de pensii şi care să intre în acest proces de Sisif în care sute de mii de dosare cu şină să aibă toate datele băgate în format electronic”, a adăugat Turcan.
 
În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, ministrul Muncii a explicat că acest lucru va avea loc abia în anul 2023.
 
"În privinţa creşterii pensiilor, termenul asumat de noi pentru recalcularea pensiilor este începutul lui 2023. Asta nu înseamnă că în materie de majorare de pensii nu se întâmplă nimic până atunci. Noi rămânem pe actuala lege a pensiilor până în anul 2023 şi dacă lucrurile merg bine în economie atunci se va aplica noua lege şi pensiile vor fi indexate cel puţin cu rata inflaţiei. Momentul în care se majorează pensiile se anunţă şi nu se discută. Suntem în vigoare pe actuala lege care prevede indexarea pensiilor la începutul anului, cel puţin cu cu rata inflaţiei”, a declarat Raluca Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.