Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, miercuri, că procesul de flexibilizare a contractelor de muncă şi a relaţiilor de muncă trebuie să continue şi anunţă că Ministerul Muncii pregăteşte un act normativ care să prevadă posibilitatea unor contracte cu timp de muncă inegal, cum ar fi casual work sau job sharing.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am participat astăzi la lansarea unei noi ediţii a Cartei Albe a IMM-urilor din România, o analiză făcută de specialişti privind imaginea de ansamblu a mediului de afaceri în anul 2021 (...) Din analiza lansată astăzi rezultă că avem o creştere de 2% a numărului de afaceri noi, de 1,1% în ceea ce priveşte numărul persoanelor nou angajate şi un procent de 0,5% în ceea ce priveşte valoarea adăugată, ceea ce reconfirmă faptul că măsurile active luate de Executiv au dat rezultate”, a scris, miercuri, pe Facebook, Raluca Turcan.  

Ministrul a precizat că, având în vedere că 83% dintre angajatorii din România sunt reprezentanţi ai întreprinderilor mici şi mijlocii şi că, din cei 5,6 milioane de salariaţi, aproximativ 4 milioane sunt angajaţi în acest sector, s-a lucrat pentru reducerea birocraţiei excesive şi a sarcinilor administrative inutile.  

”Efortul de anul trecut, de sprijinire a locurilor de muncă, a continuat şi anul acesta, nu doar prin acordarea de sprijin financiar: am eliminat foaia de prezenţă, fişa postului şi regulamentul intern pentru IMM. De asemenea, având în vedere că anul acesta avem 400.000 contracte declarate în telemuncă, faţă de 50.000 anul trecut, am simplificat formalităţile pentru acest tip de activitate şi am dat posibiltatea utilizării semnăturii electronice pentru încheierea contractelor de muncă şi pentru arhivarea digitală a acestora. Cred că procesul de flexibilizare a contractelor de muncă şi a relaţiilor de muncă trebuie să continue. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale pregăteşte un act normativ prin care să asigurăm şi posibilitatea unor contracte cu timp de muncă inegal, cum ar fi casual work, job sharing sau alte forme de astfel de contracte”, a mai scris Turcan.  

Aceasta apreciază că ”este vitală stimularea formării şi perfecţionării forţei de muncă, deoarece sub 1% din forţa de muncă din România are experienţă de învăţare recentă, în timp ce media Uniunii Europene este de 11%”.  

”Formarea continuă şi creşterea competitivităţii prin muncă reprezintă gura de oxigen pe care mediul de afaceri trebuie să o primească, fie că vorbim de IMM-uri sau de companii mari”, a mai scris ministrul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.