Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că, în cadrul şedinţei de Guvern, a fost adoptată modificarea Codului Muncii prin care se sancţionează "munca la gri".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raluca Turcan a anunţat, după şdinţa e Guvern, că a fost modificat şi Codul Muncii, iar prin această modificare se va sancţiona "munca la gri".
 
”Modificarea Codului Muncii prin care definim munca subdeclarată şi introducem ca şi contravenţii folosirea muncii subdeclarate. În România există un fenomen îngrijorător cu privire la munca la gri care pe de-o parte disimulează contractele pe termen lung cu contracte pe termen scurt şi  aceste contracte care conţin şi altfel de plăţi, în plic cum s-ar spune, dăunează tuturor părţilor implicate în contractele de muncă", a declarat Turcan.
 
Sancţiunile sunt între 8.000 şi 10.000 de lei.
 
"Sancţiunea pentru munca subdeclarată este între 8.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare salariat. În acelaşi timp am exitins perioada de compensare a muncii suplimentare prin zilele libere plătite de la 60 la 90 de zile. În cazul în care angajatorul depăşeşte cu mai mult de o lună termenul stabilit în contract pentru plata salariului, sancţiunea prevăzută este  între 5.000 şi 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia  nu i s-a plătit salariul şi, de asemenea, sancţionăm şi întârzierea la plata salariului din partea angajatorilor", a declarat Turcan.
 
De asemenea, Raluca Turcan a mai precizat că au fost adoptate normele metodologice pentru punerea în practică a legii consumatorului vulnerabil.
 
"Adoptarea normelor metodologice pentru punerea în practică a legii consumatorului vulnerabil. Legea se completează cu Ordonanţa de compensare a facturilor pentru consumatorii casnici. Am majorat nivelul de venituri, astfel că pnă la 1836 lei pe persoană în cadrul unei familii sau 2.053 pentru o persoană singură pot să acceseze legea consumatorului vulnerabil ceea ce înseamnă subvenţionarea facturilor şi un supliment la energia consumată care se scade din factură", a declarat Turcan.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.