Ministrul Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila afirmă, întrebat fiind despre planurile sale de viitor în ceea ce priveşte cariera politică, faptul că nu este un veleitar şi că evoluţia sa pe plan politic depinde de „o conjunctură politică şi de deciziile pe care le ia conducerea”. Întrebat în legătură cu informaţiile conform cărora ar putea fi candidatul PSD pentru un post important în administraţia locală a Capitalei, Rafila spune că administraţia locală „nu este neapărat” zona în care este expert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zona administraţiei publice locale nu este neapărat expertiza mea. Eu am făcut pasul acesta în politică ca să pot să ajut la o construcţie. Cred că Partidul Social Democrat este partidul cel mai articulat din punctul de vedere al resurselor umane şi al viziunii, ăsta a fost motivul pentru care am ales PSD, chiar dacă, dincolo de chestiunea asta, eu am o simpatie pentru zona de centru-stânga. Problemele, mai ales cum sunt cele din sănătate, trebuie să aibă în mod evident, o abordare de stânga pentru că în România sunt foarte multe persoane care nu au posibilitatea să îşi acopere servicii private şi trebuie să găsim o soluţie pentru ei cât mai echitabilă. Sigur că evoluţiile ulterioare ale mele nu depind doar de dorinţele mele, depind de o conjunctură politică şi de deciziile pe care le ia conducerea partidului. Eu nu sunt un veleitar, nu vreau să mă laud singur sau să sugerez diverse lucruri pe care aş putea să le fac în diverse organisme interne sau internaţionale, îmi văd de treabă şi în momentul în se decide asupra listelor pentru diferite categorii de alegeri sigur că trebuie să existe şi acceptul meu”, a afirmat Alexandru Rafila la B1 Tv, duminică seară.

Acesta a subliniat, întrebat fiind dacă ar accepta conducerea unei filiale din cadrul PSD, că „una este poziţia în cadrul partidului şi cu totul altceva este unde candidezi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.