Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că testarea antidrog a elevilor va fi făcută cu acordul părinţilor, în cazuri bine stabilite şi a precizat că nu va fi făcută o testare în masă care să genereze foarte multă agitaţie în rândul părinţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a fost întrebat duminică, la Antena 3, care va fi implicarea Ministerului Sănătăţii în testarea antidrog a elevilor.
“Noi am semnat un protocol, opt ministere au semnat un protocol pentru siguranţă în şcoli. Există şi o componentă legată de sănătate şi e normal să fie aşa. O să discutăm cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul de Interne, în special, încât testarea -  dacă se va face şi probabil că se va face - să fie făcută doar cu acordul părinţilor, în cazuri bine stabilite. Nu facem o testare în masă, care să genereze foarte multă agitaţie în rândul părinţilor. Ea se face doar cu acordul părinţilor, în cazul în care aceştia solicită testarea unui copil care are o problemă legată de comportament într-o anumită perioadă sau la solicitarea cadrelor didactice, cu acordul părinţilor, iar acest lucru trebuie convenit cu Ministerul Educaţiei şi în niciun caz nu ar fi o chestiune care să fie obligatorie sau să producă neajunsuri”, a declarat Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.