Alexandru Rafila a declarat, vineri la Bacău, că una dintre priorităţile Ministerului Sănătăţii este un proiect naţional pentru tratarea pacienţilor post-COVID, iar în curând va exista o strategie naţională în domeniul bolilor cerebrovasculare. „Acolo avem două zone – zona de neurologie, zona de pneumologie, iar recuperarea pacienţilor după infecţia COVID este un proces de durată”, a mai precizat ministrul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ştiu la ce vă referiţi legat de procesele care au apărut şi nu ştiu dacă vă referiţi neapărat la procesele din România. Recuperarea pacienţilor post COVID este una dintre priorităţi, iar dezvoltarea şi veţi vedea că în curând vom avea o strategie naţională în domeniul bolilor cerebrovasculare. Acolo avem două zone – zona de neurologie, zona de pneumologie, iar recuperarea pacienţilor după infecţia COVID este un proces de durată”, a explicat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută, vineri la Bacău, dacă Ministerul Sănătăţii are vreun proiect naţional privind tratamentul persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2, în contextul în care au apărut foarte multe procese legate de acest aspect.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că există discuţii avansate între comisiile de specialitate ale ministerului şi societăţile profesionale pentru a pune în aplicare astfel de proiecte.

„Avem discuţii destul de avansate cu societăţile profesionale şi cu comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii încât să putem să punem în aplicare astfel de proiecte. Noi avem o reţea de pneumoftiziologie extinsă la nivel naţional şi pe măsură ce tuberculoza devine o patologie care încet-încet ajunge sub control, acele facilităţi şi personalul care există acolo, ne gândim foarte serios nu să îl reconvertim, ci să dezvoltăm în astfel de zone posibilitatea de recuperare în domeniul bolilor respiratorii şi, de asemenea, în partea de neurologie, de neuro reabilitare. Este o consecinţă a pandemiei şi, în mod evident, reprezintă una dintre priorităţile noastre”, a completat Rafila.

Ministrul Rafila a participat, vineri, la semnarea contractului „Finalizare proiectare şi execuţie Pavilion Municipal Bacău şi integrarea în ansamblul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău” şi a contractului privind construirea secţiei la Spitalul nr. 2 Vaslui

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.