Alexandru Rafila a anunţat că a fost aprobat proiectul de investiţii în spitale noi şi reabilitarea unităţilor spitaliceşti 2,2 miliarde euro, fiind vorba de fi 27 de obiective de investiţii distincte pentru 17 judeţe, opt specialităţi medicale şi 6.540 de paturi complet echipate cu echipamente medicale noi. Din acea sumă 200 milioane euro va fi folosită pentru digitalizare, iar ministrul Sănătăţii consideră că acest proiect va fi realizat şi finalizat în următorii 3 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România a fost aprobat! Am investit foarte multe ore de muncă, alături de o echipă de profesionişti din Ministerul Sănătăţii, pentru a ne asigura că acest proiect va deveni realitate în următorii 3 ani. Ceea ce vreau să subliniez este că ne aflăm în faţa unui proiect de echipă, care nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii PSD, fără munca specialiştilor în management medical şi fără implicarea şi efortul autorităţilor publice locale”, a scris Alexandru Rafila, miercuri pe Facebook.
 
El a adăugat că finalizarea acestor investiţii în 2026 va duce la dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti necesară României.
 
„Sunt convins că aceste proiecte vor reprezenta punctul de turnură în ceea ce priveşte investiţiile în sistemul public de sănătate din România. Finalizarea majorităţii acestor investiţii în anul 2026 va deschide calea dezvoltarii strategice şi planificate în infrastructura spitalicească de care este atâta nevoie în ţara noastră!”, a completat ministrul Sănătăţii.

Proiectul de investiţii în spitale noi şi reabilitarea unităţilor spitaliceşti 2,2 miliarde euro are ca termen de finalizare luna iunie a anului 2026.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.