Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, miercuri, că 20 de milioane de comprimate cu iodură de potasiu au ajuns la direcţiile de sănătate publică din ţară, iar până la finalul săptămânii vor ajunge şi celelalte. Autorităţile vor demara, n perioada următoare, o campanie e informare cu priire la modul de utilizare a acestor pastile, dar şi referitoare la condiţiile de păstrare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fabricaţia a fost încheiată de către Antibiotice Iaşi. Deja 20 de milioane se comprimate din cele 30 de milioane produse au ajuns la DSP-uri şi întreaga cantitate va ajunge la nivelul acestora până la finalul acestei săptămâni”, a declarat, miercuri, Alexandru Rafila.  

Acesta anunţă că se va face o estimare a numărului total de persoane din categoriile vulnerabile care trebuie să ia, în caz de necesitate, aceste medicamente.  

De asemenea, Rafila a vorbit despre distribuirea medicamentelor către populaţie: ”Intenţionăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie către distribuirea acestor comprimate la pacienţii de pe propriile liste, cu precizarea că această campanie de distribuire va fi dublată, în perioada imediat următoare, de o campanie de informare care să permită înţelegerea modului de utilizare”.  

Ministrul a explicat că pastilele nu trebuie luate decât în cazul unei recomandări exprese, în cazul unui incident nuclear.  

De asemenea, autorităţile vor prezenta modul de păstrare a acestor comprimate. 

”Ele au o valabilitate de câţiva ani şi e bine să fie păstrate în condiţii corespunzătoare”, a mai declarat Rafila.  

Producătorul de medicamente de stat Antibiotice Iaşi a anunţat, marţi, că a început distribuţia iodurii de potasiu. Maşinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.