Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, vineri, că nu va exista obligativitatea vaccinării copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani, precizând că nu va fi restricţionat accesul la învăţământ în funcţie de vaccinarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia părinţilor un ghid privind vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani. 
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
“Încurajăm părinţii să vaccineze copiii. Am pus la dispoziţie un ghid cu răspunsuri şi întrebări referitoare la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Oferim întregul sprijin, domnul doctor Gheorghiţă v-a informat despre modul în care se va desfăşura din punct de vedere logistic campania de vaccinare.  Am pus, ca şi Minister al Sănătăţii, la dispoziţie toate informaţiile părinţilor şi e un material extrem de bun făcut de medici pediatrii cu mare experienţă care au îngrijit copii COVID în această perioadă. Dar în niciun caz nu o să legăm, cum există speculaţii în social media, referitor la obligativitatea vaccinării la copii, nu s-a pus problema asta şi, de asemenea, nu pus niciun fel problema restricţionării accesul la învăţământ în funcţie de vaccinare. E un lucru la care nici măcar nu ne-am gândit”, a explicat Rafila. 
 
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi mergând direct într-un centru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.