Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a adresat o scrisoare deschisă primarului Sectorului 5, Daniel Florea, în care îl întreabă dacă există la nivelul primăriei o comisie care să evalueze cazul şcolii 141, unde s-a prăbuşit un tavan, dar şi ce măsuri ia pentru ca astfel de întâmplări să nu se mai repete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere pericolul prin care au trecut ieri copiii de la Şcoala 141 din cartierul Rahova, îngrijorarea părinţilor, precum şi tăcerea Primăriei Sectorului 5 privind situaţia creată, consider că este absolut necesar să oferiţi o serie de explicaţii publice despre acest caz, cât mai rapid. Am fost la un pas de o tragedie, doar norocul a făcut ca niciun copil să fie rănit, dar opinia publică trebuie să ştie cum s-a ajuns în această situaţie intolerabilă şi care sunt măsurile luate pentru remedierea acestei probleme", se arată în scrisoarea deputatului.

Raeţchi îl întreabă pe primarul Sectorului 5 dacă a dispus înfiinţarea unei comisii pentru evaluarea acestui caz, ce măsuri juridice a luat şi dacă a fost sesizată procuratura, "având în vedere că puteam avea un posibil caz de ucidere din culpă".

"În ce condiţii s-a semnat contractul cu firma care efectua reparaţiile şi era aceasta monitorizată de către angajaţi ai Primăriei? Presa relatează că renovarea ar fi trebuit să se încheie până în acest moment, potrivit documentelor oficiale. S-a dispus o verificare a tuturor unităţilor de învăţământ din Sectorul 5 pentru a sesiza potenţiale riscuri şi pentru a preveni eventuale incidente similare? La nivelul Primăriei Generale a fost dispus acest control de către Gabriela Firea?", mai întreabă deputatul.

El vrea să afle şi care sunt măsurile pe care le-a luat pentru elevii care studiază la Şcoala 141 din Sectorul 5 şi dacă şcoala avea autorizaţie de funcţionare şi acreditare.

"În calitate de primar al Sectorului 5, cunoşteaţi situaţia de Şcoala 141 şi starea deplorabilă în care se afla? Inspectoratul Şcolar cunoştea starea clădirii? Cum este posibil ca Inspectoratul Şcolar (care citează directorul Şcolii) să spună că în clădire nu erau copii la momentul prăbuşirii tavanului, dar martori citaţi de presă spun că în clădire se aflau 5 copii?", continuă Raeţchi.

Potrivit ISMB, joi dimineaţa, la Şcoala Gimnazială Ion I. C. Brătianu din Sectorul 5, plafonul suspendat, din rigips, s-a prăbuşit pe holul de la etajul al doilea al clădirii.

”Având în vedere faptul că în această săptămână în unitatea de învăţământ nu se desfăşurau ore de curs, ci programul Şcoala Altfel, niciun elev nu a fost supus pericolului accidentării, niciun elev nu a fost intoxicat cu praf sau izolat într-o sală de clasă, potrivit afirmaţiilor conducerii unităţii de învăţământ”, a precizat Inspectoratul Şcolar într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.