Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.  

 ”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (...) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat.  

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (...) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.  

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.