RADET anunţă, vineri, că în Bucureşti nu există disfuncţionalităţi în livrarea apei calde, din cauza deciziei de limitare a debitului de gaze naturale către Cet Vest aparţinând ELCEN, precizând că, în sectoarele 3 şi 5, continuă lucrările de revizie necesare pregătirii sistemului pentru sezonul de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RADET anunţă că, în prezent, se livrează apă caldă în parametri funcţionali în Bucureşti, fără disfuncţionalităţi cauzate de decizia de limitare a debitului de gaze naturale către Cet Vest aparţinând ELCEN.

Reprezentanţii regiei de distribuţie a energiei termice precizează că în sectoarele 3 şi 5, RADET Bucureşti continuă lucrările de revizie şi reparaţii necesare pregătirii sistemului pentru sezonul de încălzire viitor, aproximativ 40 de blocuri fiind în cursul zilei de vineri, până la orele 14, 18, respectiv 19, fără apă caldă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură, fără să se pună problema vreunei întreruperi, precizând că luni, la prânz, are programată o întâlnire cu reprezentanţii RADET, ELCEN şi ai Ministerului Energiei.

"Îi asigur pe bucureşteni că vor avea apă caldă şi căldură, nu se pune problema niciunei întreruperi, aşa cum se vehiculează acum în spaţiul public, în încercarea de a induce panică în populaţie şi de a scoate vinovată Primăria Capitalei într-o problemă care trenează de peste 10 ani", a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că luni, la prânz, se va întâlni cu reprezentanţii RADET, ELCEN şi ai Ministerului Energiei.

"În aceste zile am dialogat cu RADET, ELCEN şi Ministerul Energiei pe tema situaţiei RADET-ELCEN. Am stabilit că vom avea o întâlnire luni la prânz cu toţi factorii responsabili. Problema este şi a Guvernului, acesta trebuie să creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice. Subvenţia pentru RADET este platită la zi, iar Primăria Capitalei este pregătită în acest moment să achite în totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care aşteapta ridicarea de către ELCEN a popririi din contul Escrow",  a spus Firea.

Ea a amintit că, zilele trecute, a făcut apel la membrii Guvernului să se implice în rezolvarea situaţiei problematice dintre RADET şi ELCEN.

Primarul General a explicat, într-o scrisoare deschisă adresată Executivului, că nu se poate pune în pericol întreg bugetul Primăriei Capitalei, pentru şcoli, grădinţte, spitale, pentru proiectele de infrastructură şi alte nevoi urgente, pentru a plăti în două - trei luni o datorie istorică de 10-15 ani, pe care o au aceste unităţi economice.

Distrigaz Sud Reţele a pus, joi, poprire pe toate conturile Elcen, poprirea fiind extinsă şi la clienţii companiei de stat, inclusiv RADET, a anunţat compania Elcen, care susţine că, din această cauză, ar putea fi obligată să oprească producţia de energie electrică şi termică începând de sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.