Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că, sâmbătă, sunt în derulare operaţiunile pentru ridicarea a două tabere, una la Sighetu Marmaţiei şi una la Siret. "Măsurile sunt preventive pentru că procentul de ocupare a centrelor de cazare se află la 56,4", a explicat el. Totodată, a fost creată o platformă unde sunt centralizate ofertele pentru ajutorarea refugiaţilor, accesibilă de pe site-ul Guvernului, fiind deja adunate peste o sută de oferte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Cărbunaru a precizat, sâmbătă, că, în ultimele 24 de ore, în România au intrat peste 14.000 de cetăţeni din Ucraina, iar jumătate dintre aceştia au şi părăsit ţara noastră. 
 
"Până la miezul nopţii, în România au intrat 14.188 de cetăţeni ucraineni, în 24 de ore, iar 7.298 au părăsit teritoriul României. În total, de la declanşarea agresiunii armate, în România se află 14.000 de cetăţeni ucrainieni. Ei au dreptul de a rămâne pe teritoriul României sau al altui stat al Uniunii Europene maxim 90 de zile. Dintre aceştia, cetăţenii care au cerut azil sunt 54”, a explicat Cărbunaru.
 
El a precizat că aceia care au tranzitat România au ieşit din ţara noastră pe la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria.
 
Cărbunaru a afirmat că persoanele care vin din Ucraina şi îşi aşteaptă rudele în ţara noastră vor beneficia de corturi pentru a nu sta în frig. El a precizat că sunt şi vor mai fi instalate corturi pentru voluntarii care asigură activităţile de sprijin pentru cei care intră în România, dar şi pentru jurnalişti.
 
De asemenea, el a precizat că vor fi alocate mijloace de transport pentru preluarea cetăţenilor din Ucraina care îşi abandonează maşinile în ţara lor şi intră pe jos în ţara noastră.
 
Totodată, Cărbunaru a menţionat că în prezent se ridică două tabere, una la Sighet şi alta la Siret. 
 
"Sunt în derulare operaţiunile de ridicare a două tabere, una la Sighet şi una la Siret. Măsurile sunt preventive pentru că procentul de ocupare a centrelor de cazare se află la 56,4 la sută, sunt 448 de persoane care ocupă aceste locuri de cazare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 
 
El a mai anunţat că a fost realizată o platformă unde pot fi centralizate ofertele pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina. 
 
"Pentru a integra eforturile societăţii civile, mediului privat, dar şi al voluntarilor, premierul a constituit un grup de coordonare a asistenţei umanitare dedicate refugiaţilor, grupul este constituit la nivelul Cancelariei premierului, colaborează cu DSU pentru a coordona integrat toate măsurile de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina. E o platformă care va putea fi accesată de pe site-ul Guvernului României”, a afirmat Dan Cărbunaru. El a menţionat că această platformă este funcţională, iar până în prezent au fost centralizate peste 100 de oferte prin intermediul ei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.