PSD critică din nou Guvernul în legătură cu OUG privind reforma în sănătate, susţinând că, prin afirmaţia conform căreia pacienţii nu vor plăti nimic indiferent dacă se tratează într-un spital de stat sau privat, propaganda PNL vrea să justifice privatizarea mascată a sănătăţii. Făcând apoi trimitere la comunicatul clinicilor private în care acestea anunţă că nu mai încheie contracte cu CNAS, îi acuză pe liberali că nu ştiu regula de bază a economiei de piaţă, care spune că mediul privat urmăreşte profitul, nu numai acoperirea costurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pacienţii NU vor plăti nimic dacă vor alege să se trateze într-un spital de stat sau într-unul privat” susţinea propaganda PNL, ca să justifice privatizarea mascată a Sănătăţii”, afirmă PSD, referindu-se la comunicatul emis de Ministerul Sănătăţii, care dă asigurări că ”prin modificarile aprobate marţi, pacienţii nu vor plăti nimic daca vor alege să se trateze într-un spital privat sau într-unul de stat, iar numărul vieţilor salvate va fi în creştere” şi că ”nu se privatizează niciun serviciu medical”.

 ”La o zi distanţă, chiar clinicile şi spitalele private spun că acest lucru este o iluzie”, remarcă social-democraţii, după ce Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă, printre altele, clinicile Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo, a anunţat joi că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat. 

PSD subliniază că regula de bază a economiei de piaţă spune că mediul privat urmăreşte profitul, nu numai acoperirea costurilor.

”Doar liberalii nu ştiu asta!”, comentează PSD

”Aşa cum HABAR NU AU că adoptarea unei OUG fără avizul Consiliului Legislativ este ilegală”, conchid ei., în condiţiile în care Victor PŞonta a făcut public un document al Consiliului Legislativ adresat secretarului general al Guvernului, în care afirmă că ”OUG privind reforma în domeniul sănătăţii a fost primită pentru aviz în 5 februarie, dată la care Guvernul a fost demis în Parlament”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.