Ministerul Educaţiei, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii au semnat, vineri, un protocol de cooperare, pentru stabilirea şi implementarea activităţilor educaţionale dedicate istoriei şi înţelegerii Holocaustului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Apreciez că s-au înregistrat progrese semnificative în colaborarea noastră, prin programele educaţionale dezvoltate şi prin programele de instruire a cadrelor didactice urmărindu-se inclusiv o înţelegere mai profundă a istoriei şi a Holocaustului. Educaţia este esenţială în acest proces, deoarece împiedică apariţia manifestărilor xenofobe, antisemite sau violente", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la ceremonia de semnare a protocolului de cooperare între Ministerul Educaţiei Naţionale din România, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii.

Protocolul a fost semnat, vineri, la sediul Ministerului Educaţiei, în prezenţa reprezentanţilor celorlalte două instituţii semnatare, Alexandru Florian şi Radu Ioanid, a noului ambasador al Statului Israel la Bucureşti, David Saranga, şi a reprezentanţilor Ambasadei SUA în România.

Obiectul protocolului îl reprezintă stabilirea şi implementarea activităţilor educaţionale dedicate istoriei şi înţelegerii Holocaustului.

În acest context, ministrul Ecaterina Andronescu şi-a arătat recunoaşterea pentru sprijinul pe care Institutul "Elie Wiesel" şi Muzeul Holocaustului de la Washington îl acordă Ministerului Educaţiei Naţionale, în demersurile acestuia de a promova studiul Holocaustului în şcolile şi universităţile din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.