Aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi AUR au participat duminică la un miting neautorizat în faţa Primăriei Iaşi, scandând lozinci împotriva edilului Mihai Chirica. Participanţii la protest au format ulterior un lanţ uman în jurul Primăriei, apoi s-au deplasat în marş către Piaţa Unirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul din faţa Primăriei nu a primit autorizaţie din partea edilului Mihai Chirica, şefii locali AUR afirmând că au cerut în repetate rânduri acest lucru. Liderul George Simion a spus în faţa colegilor săi de partid că după arestarea lui Dumitru Buzatu, şef la Consiliul Judeţean Vaslui, ar trebui să plece şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica, acuzat în mai multe dosare de corupţie. “PSD este cel care creşte astfel de baroni, cum e Buzatu la Vaslui sau Arsene la Neamţ. Chirica de la Iaşi este de fapt tot PSD, că de acolo a venit la PNL. După Buzatu trebuie să plece şi Chirica, dar şi mafia imobiliară din jurul lui“, a afirmat Simion.

Manifestanţii au scandat “Demisia”, “Jos Mafia” şi “DNA, să vină să vă ia“. La protest au fost prezenţi şi mai mulţi membri ai Partidului Societăţii Ieşene (PSI), printre care şi fostul deputat Viorel Blăjuţ, desemnat candidatul PSI la Primăria Iaşi.

Cei prezenţi la protestul AUR au format un lanţ uman în jurul primăriei, după care au pornit în marş pe bulevardul Ştefan cel Mare către Piaţa Unirii.

Primăria a decis să lase bulevardul Ştefan cel Mare deschis în această duminică, în condiţiile în care în weekend această arteră este închisă circulaţiei rutiere. Protestul AUR s-a desfăşurat fără incidente, importante forţe de ordine, poliţişti şi jandarmi, fiind mobilizate în centrul oraşului.

Primarul Mihai Chirica nu a oferit deocamdată nici o reacţie în legătură cu protestul neautorizat al AUR. În urmă cu câteva zile, Chirica le ceruse ieşenilor să nu dea curs apelului AUR la proteste, edilul afirmând că există în mod sigur nemulţumiri la adresa sa, dar că “de aici şi până la susţinerea unor mişcări extremiste este mult prea mult“.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.