Aproximativ 150 de persoane au protestat, duminică după-amiază, în cartierul ieşean Tătăraşi, nemulţumiţi că în zonă va fi ridicat un bloc cu şapte etaje. Un bărbat care s-a declarat susţinător al proiectului i-a stropit cu apă pe participanţi, fiind luat ulterior din mulţime de către poliţişti şi amendat pentru tulburarea liniştii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La protestul desfăşurat pe esplanada Oancea din cartierul ieşean Tătăraşi au participat aproximativ 150 de oameni, majoritatea fiind locatari din zona unde se va construi blocul cu şapte etaje. Terenul aparţine unui cunoscut investitor imobiliar, apropiat al primarului Mihai Chirica.

Oamenii reclamă că spaţiul verde va fi distrus, iar în plus zona va fi sufocată de maşini, în condiţiile în care nici în prezent nu există locuri suficiente de parcare.

La un moment dat, un bărbat prezent la eveniment, care susţine proiectul imobiliar, i-a stropit cu apă pe câţiva participanţi. Situaţia risca să degenereze, astfel că protestatarii au chemat Poliţia pentru a calma spiritele. Bărbatul respectiv a fost dus la audieri la secţia de poliţie din apropiere şi a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice.

Oamenii au scandat "Jos mafia imobiliară", "Vrem parcuri pentru copii" şi "Niciun bloc pe spaţiul verde".

Totodată, protestatarii au cerut ca primarul Mihai Chirica să vină în zonă pentru a explica de ce a dat autorizaţia de construcţie pentru proiectul imobiliar respectiv.

Printre protestatari a apărut şi un inginer al companiei care va realiza proiectul, acesta încercând să le explice oamenilor că va fi construită o parcare subterană şi că nu vor fi puse în pericol blocurile din zonă, în condiţiile în care terenul este în pantă şi există pericolul producerii unor alunecări de teren.

Locatarii l-au întrebat care este adresa exactă pentru care a fost emisă autorizaţia, oamenii reclamând că în actele aprobate de Primărie figurează o altă stradă tocmai pentru că pe artera respectivă sunt probleme legate de stabilitatea versanţilor şi nu se pot ridica noi construcţii.

Reprezentantul constructorului a precizat că toate documentele sunt în ordine, dar nu a putut răspunde la întrebarea locatarilor.

Locatarii îl acuză pe primarul Mihai Chirica că a promis că în zonă nu vor fi construite noi blocuri, unii dintre ei acuzându-l pe edil că "este mână în mână cu mafia imobilară".

Deputatul PNL de Iaşi Marius Bodea le-a spus oamenilor adunaţi la protest că a sesizat zilele trecute Instituţia Prefectului şi că a solicitat acestei instituţii să verifice şi să atace autorizaţia de construcţie emisă de către primăria Iaşi.

"Văd că în loc de explicaţii, cei de la primărie au trimis aici galeria de rigoare care să provoace scandal. Au modificat adresa stradală, pentru ca acest bloc să figureze într-o zonă fără pantă. În realitate, noi ne aflăm la altă adresă. Un fals grosolan duce la distrugerea calităţii vieţii pentru oamenii din zonă. Am sesizat Instituţia Prefectului, documentaţia este edificatoare. Cerem anularea acestei construcţii. Instituţia Prefectului este singura care poate ataca această construcţie, iar dacă o va face se suspendă imediat autorizaţia. Dacă nu se intervine repede, lucrurile pot escalada", a declarat deputatul Marius Bodea.

Cu o zi înaintea protestului, primarul Mihai Chirica a transmis un comunicat în care arată că blocul cu şapte etaje va fi construit pe amplasamentul unei foste benzinării şi că vor fi create 80 de locuri de parcare la suprafaţă şi alte 57 la subsolul clădirii.

Totodată, edilul îl acuză pe deputatul PNL Marius Bodea că manipulează opinia publică şi afirmă că viitoarea construcţie se face pe un teren viran.

În urmă cu câteva zile, terenul din zona Oancea a fost împrejmuit cu garduri, pe suprafaţa respectivă existând şi un parc. În urmă cu mai mulţi ani, pe acest teren a funcţionat şi o benzinărie, care ocupa însă o mică parte din suprafaţa aprobată pentru ridicarea noii construcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.