Comunitatea Declic organizează, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, un protest în cadrul căruia mesajul "Neam ucis de nosocomiale" va fi scris cu lumânări aprinse aşezate pe asfalt. Organizatorii vor să atragă atenţia că, nici la şase ani de la incendiul din Colectiv, infecţiile intraspitaliceşti nu sunt raportate şi monitorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit organizatorilor, protestul mut va avea loc de la ora 17.30, în Piaţa Victoriei. Mesajul "Neam ucis de nosocomiale” va fi scris din 500 de lumânări aprinse întinse pe asfalt, în centrul Pieţei, în faţa clădirii Guvernului. Mesajul va fi scris pe o suprafaţă de 210 metri pătraţi.

Reprezentanţii Declic afirmă că, nici după 6 ani de la tragedia din Colectiv, infecţiile din spitale nu sunt raportate şi monitorizate şi susţin că niciunul din cei 10 miniştri ai Sănătăţii nu a tratat cu seriozitate problema subraportării infecţiilor din spitale. Dacă nici viitorii miniştri nu vor implementa un sistem de monitorizare transparent, mii de pacienţi vor continua să moară cu zile, victime ale infecţiilor ascunse, adaugă aceştia.

"Vrem să îi scoatem pe politicieni din bezna nepăsării. Imaginea scrisă în Piaţa Victoriei, chiar în faţa Guvernului, este adresată tuturor partidelor care, atunci când au ajuns la guvernare, au uitat de problema nosocomialelor. Aşa am devenit un „neam ucis de nosocomiale”. Inclusiv astăzi, când unii oamenii bolnavi de Covid mor din cauza infecţiilor de la ATI, aşa cum chiar medicii declară”, a spus Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Membrii Declic vor afişa şi un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Murim cu zile de la infecţiile intraspitaliceşti. Nu le mai ascundeţi!". 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.