Aproximativ 170 de angajaţi ai Spitalului Municipal Orşova au protestat, marţi, deoarece de la 1 ianuarie le expiră contractele de muncă, iar instituţia s-ar putea închide. Managerul unităţii sanitare, Adrian Cican, afirmă că spitalul nu are nici director medical, nici director financiar contabil. Mai mult, Consiliul Local Orşova nu a adoptat o rectificare bugetară astfel încât să poată fi cheltuiţi cei 3,4 milioane de lei fonduri proprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Managerul Spitalului Municipal Orşova, Adrian Cican, a declarat marţi, pentru News.ro, că angajaţii spitalului au protestat, însă a fost asigurată permanenţa.
 
”A avut loc un protest al angajaţilor spitalului deoarece există riscul ca de la 1 ianuarie să se închidă spitalul deoarece expiră contractele de muncă. Nu avem conducere la spital, în afară de manager, de vreo trei luni, nu avem nici director medical, nici director financiar contabil, deşi am trimis propunerile de două luni. Riscăm să pierdem un proiect european de 11 milioane de euro pentru că nu se semnează un acord de parteneriat cu Consiliul Local. Avem sute de adrese trimise la Consiliul Local şi am încercat nenumărate discuţii, dar am fost respinşi de fiecare dată. Acum, dacă nu apărea Ordonanţa Guvernului cu măririle de salarii, nu aveam nici structura spitalului”, a afirmat Adrian Cican.
 
Managerul Spitalului Orşova a precizat că este nevoie doar ca primarul să emită două dispoziţii de numire de interimari în conducerea unităţii sanitare.
 
”Am trimis hârtii prin care solicităm ca primarul să depună în Consiliul Local un proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcţii. Trebuie apoi ca primarul să emită două dispoziţii de numire a unui director medical interimar şi director financiar contabil, tot interimar. De asemenea, am depus de două luni actele să avizeze scoaterea la concurs a posturilor. De două luni majoritatea din Consiliul de Administraţie nu vine la şedinţe şi nici nu aprobă rectificarea bugetară. Avem 3,4 milioane de lei fonduri din venituri proprii, iar suma nu poate fi folosită pentru că nu se face rectificarea bugetară. Am luat un RMN de la Spitalul din Caransebeş, nu îl putem plăti că avem banii blocaţi”, a mai spus Cican.
 
Potrivit managerului, în spital sunt 217 angajaţi, dintre care 170 au protestat, restul asigurând permanenţa în unitatea medicală. La protest au participat şi simpli locuitori din zonă.
 
”217 familii îşi pot pierde locul de muncă. Aceasta în condiţiile în care spitalul nostru este singurul care deserveşte întreaga Clisură a Dunării. Nu mai e alt spital până la Moldova Nouă. Spitalul din Orşova este singurul spital din ţară care deţine cele mai multe doze de vaccin antiviperin. În acest moment avem 8 doze, ceea ce înseamnă foarte mult. De asemenea, deservim şi angajaţii Romsilva”, a precizat Adrian Cican.
 
În acest moment, în Spitalul din Orşova sunt 56 de pacienti internaţi. În total, spitalul are 120 de paturi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.