Mai mulţi activişti de mediu s-au adunat, duminică după amiază, în pădurea din comuna suceveană Panaci, unde săptămâna aceasta doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost bătuţi de mai multe persoane. Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că toţi agresorii se află în libertate şi cer autorităţilor „maximă seriozitate” în investigarea acestui caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Acţiunea organizată de către activiştii de mediu în comuna Panaci, judeţul Suceava, are rolul de a exprima solidaritatea cu cei doi jurnalişti şi cu activistul de mediu Tiberiu Boşutar care au fost bătuţi în timp ce filmau un documentar despre tărierile ilegale de păduri, în pădurea din zonă. Manifestanţii au afişat bannere cu mesajele: „Ne temem doar pentru pădure”, „Stop mafiei lemnului” şi „Pădurea înseamnă viaţă”.
„Participanţii atrag atenţia că astfel de incidente violente împotriva libertăţii presei şi a apărătorilor pădurilor trebuie să înceteze. Totodată, aceştia solicită Ministerului de interne să trateze cazul cu maximă seriozitate. Este nevoie că adevărul să iasă cât mai curând la lumină. Generaţiile viitoare merită şansă să crească într-o societate mai bună unde toţi să ne simţim în siguranţă, apăraţi şi respectaţi de autorităţi”, au transmis, pe Facebook, reprezentanţii Agent Green. 
Activiştii de mediu prezenţi duminică în pădurea de la Panaci sunt nemulţumiţi de faptul că toţi agresorii a fost lăsaţi în libertate după ce au fost audiaţi. Ei consideră precedentul drept unul care poate încuraja, pe viitor, astfel de agresiuni.

Patru dintre bărbaţii implicaţi în agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu, în judeţul Suceava, reţinuţi vineri sub acuzaţiile de ”lovire sau alte violenţe" şi ”purtare abuzivă”, au fost plasaţi sub control judiciar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.