Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a solicitat Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud ca reprezentanţi ai instituţiei să asiste la controlul efectuat asupra mărfurilor importate din China. De asemenea, CJPC cere sprijinul, atât Biroului Vamal, dar şi Direcţiei de Sănătate Publică să împiedice punerea pe piaţă a produselor din China care intră în contact direct cu consumatorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am transmis o adresă către Direcţia Generală de Sănătate Publică Constanţa şi către Vamă, pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice, electrocasnice provenite din China. Situatia actuală, legată de îmbolnăvirile din această ţară, ar trebui să fie un semnal de alarmă!”, a declarat luni, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu.

În adresele transmise către Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi către Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor solicită sprijinul acestor instituţii pentru a împiedica punerea pe piaţă a produselor care intră în contact direct cu consumatorul.

“Având în vedere existenţa în China a unei noi tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane care se transmite pe cale aeriană şi pentru care nu există încă tratament, vă solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piaţă în vederea comercializării a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din ţara noastră (jucării, cosmetice, articole textile, încălţăminte”, se arată în adresele transmise de CJP Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.