Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a închis temporar doi comercianţi de la târgul de Crăciun din Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, până la remedierea deficienţelor, echipele de control constatând mai multe nereguli, printre care condiţii de depozitare neconforme şi prepararea unor produse în condiţii care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, luni, că a fost verificată activitatea comercianţilor de la târgul de Crăciun din Parcul Tăbăcărie, iar comisarii instituţiei au găsit mai multe nereguli. Astfel, au fost descoperite condiţii de depozitare neconforme, lipsa etichetării conforme, că erau folosite ustensile nedestinate alimentaţiei publice, iar unele produse erau preparate în condiţii care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, a precizat Horia Constantinescu.

În urma acestui control, activitatea a doi comercianţi a fost oprită temporar până la remedierea deficienţelor, fiind aplicate şi mai multe avertismente.

Săptămâna trecută, comisarii CJPC au verificat un alt târg de Crăciun din municipiul Constanţa, descoperind şi acolo mai multe nereguli, în urma cărora activitatea a trei comercianţi a fost oprită temporar, au fost date amenzi de 18.000 de lei şi retrase de la vânzare peste 300 de kilograme de alimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.