Senatul a adoptat miercuri, ca prim for sesizat, un proiect de lege iniţiat de senatorii PSD Şerban Nicolae şi Tit Brăiloiu prin care interdicţia de a circula pe drumul publice şi sancţiunile sunt aplicabile după 24 de ore de la data intrării vehiculului în ţară, în cazul vehiculelor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat în intervalul ân care se aflau în afara României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunere legislativă completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Prim urmare, potrivit proiectului de lege, în cazul vehiculelor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat în perioada cât se aflau în afara teritoriului României, interdicţia de a circula pe drumul publice şi sancţiunile sunt aplicabile după 24 de ore de la data intrării vehiculului în ţară. Dovada privind data intrării vehicului în ţară revine conducătorului vehiculului şi se eliberează, la solicitarea acestuia, la trecerea frontierei de stat.

De asemenea, cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa într-un stat membru al UE, al Spaţiului Economic European sau al Confederaţiei Elveţiene pot efectua examinarea medicală în vederea eliberării unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă la o unitate medicală autorizată din statul de domiciliu sau de reşedinţă.

Proiectul este în procedură de urgenţă în Parlament, iar Senatul a votat în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.